0

Składniki

1 Puszka
przecier pomidorowy
1 Puszka
kukurydza
1 Puszka
Tuńczyk
1 Szczypta
papryka słodka
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
cukier
3 Łyżeczki
oregano
2 Łyżeczki
czosnek
2 Łyżeczki
olej
0.25 Kostki
drożdże
1 Kostka
masło
1 Szklanka
mąka pszenna krupczatka Lubelli
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
3 Sztuki
ananas plastry w syropie
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
jaja kurze całe
30 Dekagramów
pieczarki
40 Dekagramów
ser żółty
15 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Maąkę przesiewamy na stolnicę.
  2. Robimy dołek, wsypujemy łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru oraz dwie łyżeczki oleju.
  3. Dolewamy wodę i rokruszamy drożdże.
  4. Czekamy ok. 5 min. aż na wodzie zrobi się skorupka z drożdży.
  5. Zagniatamy ciasto przez 20 min.
  6. Następnie przekładamy je do miski posypanej mąką i przykrywamy ściereczką i kładziemy w ciepłe miejsce, by wyrosło.
  7. Pieczarki szatkujemy i dusimy na maśle do miękkości.
  8. Nastepnie robimy sos; przecier pomidorowy mieszamy z łyżeczką oleju, łyżką oregano i czosnku.
  9. Odstawiamy do lodówki.
  10. Papryki, szynkę, cebulę i ananas kroimy w dowolnej wielkości kawałeczki. Cebulę w piórka.
  11. Na tarce trzemy ser na szerokich oczkach.
  12. Wyrośniete ciasto rozwałkowujemy na blaszcze.
  13. Smarujemy sosem, na same końce ukadamy po odrobinie sera i zawijamy rogi.
  14. Następnie na pizzę kladziemy duszone pieczarki, paprykę, cebulę, kukurydzę, szynkę, ananas oraz tuńczyka.
  15. Na sam koniec na środek wbijamy jajko i całość posypyjemy słodką papryką.
  16. Wstawiamy do pierkanika nagrzanego do 220 st. C na ok. 15 min.
  17. POLECAM!!!!

Opis

Super orzeźwiająca, lekki posmak słodyczy, dzięki kawałkom ananasa. Świetna na spotkania ze znajomymi :)

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz

Spaghetti

Średni Do 1 godz

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!