Pizza domowa mała
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pizza domowa mała](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975637362.jpeg&w=3840&q=75)
szybka łatwa zawsze się udaje
0
0 / 0
szybka łatwa zawsze się udaje
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 woda
1 szczyp. sól
2 szt. cebula
1 szt. szczypiorek
1 szt. nać pietruszki
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
300 dag. mąka pszenna tortowa
4 dag. drożdże
25 dag. pomidor
25 dag. ser żółty
20 dag. wędzonka wołowa gotowana
Przygotowanie
Mąkę przesiać do miski, wymieszać z rozkruszonymi drożdżami
W środku zrobić niewielkie wgłębienie, wsypać sól, wlać olej i wodę.
Mikserem wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od brzegów miski.
Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić ręcznie .
Przykryć ściereczką, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.
Cebule obrać, pokroić w cienkie krążki.
Pietruszkę i szczypiorek umyć, drobno posiekać
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną blachę
Na spodzie rozsmarować zmiksowane pomidory,
posypać serem, krążkami cebuli i wędzonką pokrojoną w kosteczkę.
Pizzę piec 15-20 minut w temperaturze 250 0 C .
Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.
Smacznego!