Pizza domowa mała

m7
Pizza domowa mała

0

0 / 0

szybka łatwa zawsze się udaje

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 woda

1 szcz. sól

2 szt. cebula

1 szt. szczypiorek

1 szt. nać pietruszki

4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

300 dek. mąka pszenna tortowa

4 dek. drożdże

25 dek. pomidor

25 dek. ser żółty

20 dek. wędzonka wołowa gotowana

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać do miski, wymieszać z rozkruszonymi drożdżami

2

W środku zrobić niewielkie wgłębienie, wsypać sól, wlać olej i wodę.

3

Mikserem wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od brzegów miski.

4

Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić ręcznie .

5

Przykryć ściereczką, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.

6

Cebule obrać, pokroić w cienkie krążki.

7

Pietruszkę i szczypiorek umyć, drobno posiekać

8

Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną blachę

9

Na spodzie rozsmarować zmiksowane pomidory,

10

posypać serem, krążkami cebuli i wędzonką pokrojoną w kosteczkę.

11

Pizzę piec 15-20 minut w temperaturze 250 0 C .

12

Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

13

Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły