Pizza domowa mała

m7
Pizza domowa mała

Średnia 0 / 0

Oceń!

szybka łatwa zawsze się udaje

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 woda

1 szczyp. sól

2 szt. cebula

1 szt. szczypiorek

1 szt. nać pietruszki

4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

300 dag. mąka pszenna tortowa

4 dag. drożdże

25 dag. pomidor

25 dag. ser żółty

20 dag. wędzonka wołowa gotowana

Przygotowanie


Mąkę przesiać do miski, wymieszać z rozkruszonymi drożdżami

W środku zrobić niewielkie wgłębienie, wsypać sól, wlać olej i wodę.

Mikserem wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od brzegów miski.

Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić ręcznie .

Przykryć ściereczką, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.

Cebule obrać, pokroić w cienkie krążki.

Pietruszkę i szczypiorek umyć, drobno posiekać

Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną blachę

Na spodzie rozsmarować zmiksowane pomidory,

posypać serem, krążkami cebuli i wędzonką pokrojoną w kosteczkę.

Pizzę piec 15-20 minut w temperaturze 250 0 C .

Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2041

kcal

Białka

74

gram

Węglowodany

368

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły