Pizza domowa II

m7
Pizza domowa II

0

0 / 0

Znika w błyskawicznym tempie:)

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. zioła prowansalskie

400 g kukurydza konserwowa

150 g keczup

0.75 szkl. woda

1 szt. cebula

2 łyżka olej

40 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 dek. drożdże

30 dek. pieczarki

20 dek. wędlina

20 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Drożdże łączymy z mąką oraz niepełną szklanką ciepłej wody. Dodajemy olej, zioła prowansalskie i szczyptę soli.

2

Wyrabiamy dokładnie ciasto, wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę.

3

Przygotowujemy farsz: pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie pieczarki wraz z cebulą podsmażamy na maśle.Wędlinę również kroimy w niewielkie kawałki.

4

Kukurydzę osączamy.

5

Żółty ser ścieramy na tarce.

6

Ciasto smarujemy odrobiną keczupu.

7

Na ciasto wykładamy pieczarki wraz z cebulką, szynkę, kukurydzę.

8

Wierzch posypujemy obficie żółtym serem. Całość polewamy keczupem.

9

Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły