Pizza domowa II
m7
Znika w błyskawicznym tempie:)
0
0 / 0
Znika w błyskawicznym tempie:)
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. zioła prowansalskie
400 g kukurydza konserwowa
150 g keczup
0.75 szkl. woda
1 szt. cebula
2 łyżka olej
40 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
4 dek. drożdże
30 dek. pieczarki
20 dek. wędlina
20 dek. ser żółty
Przygotowanie
Drożdże łączymy z mąką oraz niepełną szklanką ciepłej wody. Dodajemy olej, zioła prowansalskie i szczyptę soli.
Wyrabiamy dokładnie ciasto, wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę.
Przygotowujemy farsz: pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie pieczarki wraz z cebulą podsmażamy na maśle.Wędlinę również kroimy w niewielkie kawałki.
Kukurydzę osączamy.
Żółty ser ścieramy na tarce.
Ciasto smarujemy odrobiną keczupu.
Na ciasto wykładamy pieczarki wraz z cebulką, szynkę, kukurydzę.
Wierzch posypujemy obficie żółtym serem. Całość polewamy keczupem.
Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 30 minut.