Pizza domowa II

m7
Pizza domowa II

0

0 / 0

Domowa pizza to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Świetnie sprawdza się również na różnego rodzaju przyjęciach, imprezach lub uroczystościach. Jej przygotowanie jest wyjątkowo proste, a smak z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Gotowa pizza jest wyjątkowo smaczna i znika w ekspresowym tempie ze stołu. Smacznego!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. zioła prowansalskie

400 g kukurydza konserwowa

150 g keczup

0.75 szkl. woda

1 szt. cebula

2 łyżka olej

40 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 dag. drożdże

30 dag. pieczarki

20 dag. wędlina

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Drożdże łączymy z mąką oraz niepełną szklanką ciepłej wody. Dodajemy olej, zioła prowansalskie i szczyptę soli.

2

Wyrabiamy dokładnie ciasto, wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę.

3

Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie pieczarki wraz z cebulą podsmażamy na maśle. Wędlinę również kroimy w niewielkie kawałki.

4

Kukurydzę osączamy.

5

Żółty ser ścieramy na tarce.

6

Ciasto smarujemy odrobiną keczupu.

7

Na ciasto wykładamy pieczarki wraz z cebulką, szynkę, kukurydzę.

8

Wierzch posypujemy obficie żółtym serem. Całość polewamy keczupem.

9

Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

596

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły