Pizza domowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pizza domowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249542.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepsze są pizze własnej roboty:)
0
0 / 0
Najlepsze są pizze własnej roboty:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 szkl. mleko
4 szt. pomidor
1 szt. cebula
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
5 dag. drożdże
30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
20 dag. ser żółty
0.50 kg pieczarki
0.50 kg szynka
Przygotowanie
Drożdże rozrobić w pół szklanki mleka. Jak drożdże urosną wylać drożdże oraz resztę mleka do miski i dosypywać mąkę, aż powstanie gęste ciasto. Wszystko dokładnie wyrobić i odstawić ciasto do wyrośnięcia.
Jak ciasto urośnie przełożyć je na dużą blachę, równomiernie rozłożyć i polać ciasto keczupem.
Następnie pieczarki umyć, obrać, lekko poddusić wraz z cebulką pokrojoną w talarki lub paseczki.
Szynkę pokroić w cienkie plasterki.
Pomidory umyć, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki.
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na ciasto wykładać kolejno pieczarki, szynkę, pomidory, żółty ser. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*C i piec ok. 45 minut.
Po wyjęciu polać keczupem, podawać gorącą.