Pizza carbonara
m7
Moja pierwsza carbonara... Zazwyczaj robiłam pizzę peperoni - ale czas na coś nowego.
1
0 / 0
Moja pierwsza carbonara... Zazwyczaj robiłam pizzę peperoni - ale czas na coś nowego.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.30 kostka drożdże
4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1.20 szkl. ciepła woda
1 szt. cebula
15 szt. boczek wędzony
10 szt. pieczarki
1 szt. śmietana 18%
2 szt. pomidor
Przygotowanie
Ciasto jak do każdej pizzy: 1/3 paczki drożdży rozpuściłam w ciepłej wodzie + 4 szklanki mąki. Jak urosło, rozwałkowałam je na posmarowanej tłuszczem blasze.
Farsz: podsmażyłam cebulkę,czosnek, pokrojony wędzony boczek i plasterki pieczarek. Gdy wszystko się podsmażyło dodałam pieprz, sól i opakowanie 18% śmietany.
Na ciasto położyłam plasterki obranych ze skórki pomidorów i farsz.
Włożyłam do nagrzanego piekarnika i po 20 minutach w temperaturze 180 stopni pizza już była na moim stole ;-)
Proste i smaczne. Mniam!