Pizza carbonara

m7
Pizza carbonara

1

0 / 0

Moja pierwsza carbonara... Zazwyczaj robiłam pizzę peperoni - ale czas na coś nowego.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

0.30 kost. drożdże

4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1.20 szkl. ciepła woda

1 szt. cebula

15 szt. boczek wędzony

10 szt. pieczarki

1 szt. śmietana 18%

2 szt. pomidor

Przygotowanie


1

Ciasto jak do każdej pizzy: 1/3 paczki drożdży rozpuściłam w ciepłej wodzie + 4 szklanki mąki. Jak urosło, rozwałkowałam je na posmarowanej tłuszczem blasze.

2

Farsz: podsmażyłam cebulkę,czosnek, pokrojony wędzony boczek i plasterki pieczarek. Gdy wszystko się podsmażyło dodałam pieprz, sól i opakowanie 18% śmietany.

3

Na ciasto położyłam plasterki obranych ze skórki pomidorów i farsz.

4

Włożyłam do nagrzanego piekarnika i po 20 minutach w temperaturze 180 stopni pizza już była na moim stole ;-)

5

Proste i smaczne. Mniam!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły