4

Składniki

250 Mililitrów
woda
2 Szczypty
sól
1 Łyżeczka
cukier
45 Gramów
drożdże
500 Gramów
ingridient
Lubella Mąka Poznańska
500 Gramów
pomidor
1 Sztuka
mozzarella
1 Sztuka
cebula czerwona
3 Łyżki
oliwa z oliwek
15 Dekagramów
Szynka parmeńska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki
  2. Do miski pokrusz drożdże. Wsyp cukier i 1 łyżkę mąski. Wlej 1/2 szklanki ciepłej wody. Wymieszaj składniki i odtsaw do wyrośnięcia.
  3. Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób zgłębienie. Wlej wodę, oliwę i rozczyn. Wsyp sól. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odtsaw do wyrośnięcia na 50 minut. Ciasto podziel na porcję. Uformuj spód do pizzy.
  4. Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym. Ułóż pokrojoną cebulę i pomidory. Połóż kawałki mozzareli i szynki.
  5. Pizze włóż do nagrzanego piekarnikado temp 180 stopni i piecz przez 20 minut.

Opis

Kawałek Włoch na talerzu w niecałą godzinę! ;)

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!