Pizza

eluchap
Pizza

0

0 / 0

Szybkie i proste danie

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. mleko

2 szt. cebula

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. oliwki zielone

1 łyżka cukier

2 łyżka olej

2 łyżka majeranek

50 dek. pieczarki

30 dek. ser żółty

0.50 kost. drożdże

Przygotowanie


1

Ciasto:W garnku rozprowadzić drożdże, cukier i ciepłe mleko,dodać 4 łyżki mąki, połączyć , przykryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.

2

Do mąki z solą i majerankiem wlać rozczyn drożdżowy, zagnieść ciasto, dodać olej i jeszcze raz zagnieść .

3

Ciasto podzielić na 2 części.

4

Z każdej wywałkować placek,duży lub mały to zależy jaki chcemy spód, cienki czy gruby.

5

Ciasto wykładamy na blachę wcześniej posmarowaną oliwą i obsypaną mąką(w brzegi ciasta można zawinąć paski żółtego sera) nakładamy farsz i posypujemy żółtym serem, oliwkami i pozostawiamy do wyrośnięcia.

6

Pieczemy w temp.200stopni przez około 20minut

7

Farsz:Cebulę, pieczarki, kroimy i smażymy na maśle, dodajemy przyprawy do pizzy i przecier pomidorowy.

8

Dusimy pod przykryciem 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły