Pita z warzywami
kontakt_2
Pita, czyli pszenna i puszysta bułka najczęściej kojarzy się z mięsem. A co powiesz na warzywną alternatywę? Najcudowniejsze smaki: cukinii, cebuli, pomidorków koktajlowych, rukoli, keczupu Kotlin podbiją smak okrągłych placuszków! Poznaj szybki i prosty przepis na pyszne danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
496
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pita, czyli pszenna i puszysta bułka najczęściej kojarzy się z mięsem. A co powiesz na warzywną alternatywę? Najcudowniejsze smaki: cukinii, cebuli, pomidorków koktajlowych, rukoli, keczupu Kotlin podbiją smak okrągłych placuszków! Poznaj szybki i prosty przepis na pyszne danie.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
6 szt. chlebki pita
100 g rukola
1 szt. cukinia
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. oregano
6 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szt. cebula czerwona
100 g pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Cukinie kroimy w plasterki, doprawiamy oregano i grillujemy na natłuszczonej patelni.
Na pitach układamy rukolę i grillowaną cukinię.
Polewamy je ketchupem, a na wierzchu układamy pokrojoną w piórka cebulę i kilka pomidorków koktajlowych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
496
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.