Pita z warzywami

kontakt_2
Pita z warzywami

1

0 / 0

Pita, czyli pszenna i puszysta bułka najczęściej kojarzy się z mięsem. A co powiesz na warzywną alternatywę? Najcudowniejsze smaki: cukinii, cebuli, pomidorków koktajlowych, rukoli, keczupu Kotlin podbiją smak okrągłych placuszków! Poznaj szybki i prosty przepis na pyszne danie.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

6 szt. chlebki pita

100 g rukola

1 szt. cukinia

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżecz. oregano

6 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. cebula czerwona

100 g pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Cukinie kroimy w plasterki, doprawiamy oregano i grillujemy na natłuszczonej patelni.

2

Na pitach układamy rukolę i grillowaną cukinię.

3

Polewamy je ketchupem, a na wierzchu układamy pokrojoną w piórka cebulę i kilka pomidorków koktajlowych.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

496

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły