Pischinger
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pischinger](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975246854.jpeg&w=3840&q=75)
Pischinger
0
0 / 0
Pischinger
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szczyp. olejek rumowy
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. wanilia
6 łyżka śmietana
15 dag. czekolada gorzka
15 dag. cukier
15 dag. masło
Przygotowanie
1
Czekoladę rozpuścić w śmietance lub mleku na małym gazie.
2
Żółtka ubić z częścią cukru, dodać do czekolady, dobrze wymieszać i odstawić, a żeby przestygły.
3
Masło utrzeć, dodać cukier, wanilię i po łyżce oziębioną czekoladę.
4
Gdy składniki dobrze się połączą, smarować masą andruty.