Pióra ze szparagami, mascarpone i cytryną

konkurs
Pióra ze szparagami, mascarpone i cytryną

0

0 / 0

Makaron pióra ze szparagami, mascarpone i cytryną to pomysł na elegancką kolację lub znakomity obiad.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g makaron lubella pióra

2 pęcz. szparagi zielone

250 g serek mascarpone

50 g ser pecorino

4 łyżka oliwa

2 szt. szalotka

1 szt. cytryna

50 g masło

50 g migdały prażone

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Szparagi obieramy od połowy długości, kroimy pod kątem na 3 części. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o małych oczkach, a sok wyciskamy. Szalotki drobno siekamy w całości.

2

Makaron Lubella Pióra gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Czosnek, szalotkę i szparagi przesmażamy na oliwie, dodajemy sok i skórkę z cytryny. Dodajemy masło i makaron Lubella Pióra. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy dodając na koniec mascarpone. Podajemy oprószone serem pecorino i posiekanymi, prażonymi migdałami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły