0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
2 Pęczki
Szparagi zielone
250 Gramów
serek mascarpone
50 Gramów
Ser pecorino
4 Łyżki
oliwa
4 Ząbki
czosnek
2 Sztuki
SZALOTKA
1 Sztuka
cytryna
50 Gramów
masło
50 Gramów
migdały prażone
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szparagi obieramy od połowy długości, kroimy pod kątem na 3 części. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o małych oczkach, a sok wyciskamy. Szalotki drobno siekamy w całości.
  2. Makaron Lubella Pióra gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Czosnek, szalotkę i szparagi przesmażamy na oliwie, dodajemy sok i skórkę z cytryny. Dodajemy masło i makaron Lubella Pióra. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy dodając na koniec mascarpone. Podajemy oprószone serem pecorino i posiekanymi, prażonymi migdałami.

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Kolanka all'Amatriciana

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka all'Amatriciana

Penne z papryką i oliwkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z papryką i oliwkami

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Tagliatelle z palonym masłem, szałwią i serem pecorino roma...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tagliatelle z palonym masłem, szałwią i serem pecorino romano

Łosoś zapiekany ze szpinakiem i piórami w sosie z gorgonzoli

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś zapiekany ze szpinakiem i piórami w sosie z gorgonzoli

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!