Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2222-1702057613849.jpeg&w=3840&q=75)
Nie masz czasu na gotowanie? Polubisz ten szybki przepis! Nasza propozycja ekspresowego obiadu - makaron typu pióra z zielonym groszkiem i serem Grana Padano w sosie śmietanowym. Wystarczy niecałe 40 minut!
1
5 / 1
Nie masz czasu na gotowanie? Polubisz ten szybki przepis! Nasza propozycja ekspresowego obiadu - makaron typu pióra z zielonym groszkiem i serem Grana Padano w sosie śmietanowym. Wystarczy niecałe 40 minut!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. zioła
250 g makaron lubella pióra
300 g groszek zielony
50 g ser grana padano
1 szt. cebula
Przygotowanie
Groszek częściowo wyłuskać i blanszować w gorącej wodzie 3 minuty. Odcedzić.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać śmietanę i starty ser oraz groszek, posolić i popieprzyć.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, następnie odcedzić i wyłożyć na talerz. Sosem z groszkiem polać makaron na talerzu i dodać płatki Grana Padano.