Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym

goodfoodlover
Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym

1

5 / 1

Nie masz czasu na gotowanie? Polubisz ten szybki przepis! Nasza propozycja ekspresowego obiadu - makaron typu pióra z zielonym groszkiem i serem Grana Padano w sosie śmietanowym. Wystarczy niecałe 40 minut!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 śmietanka kremowa 30%

2 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka zioła

250 g makaron lubella pióra

300 g groszek zielony

50 g ser grana padano

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Groszek częściowo wyłuskać i blanszować w gorącej wodzie 3 minuty. Odcedzić.

2

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać śmietanę i starty ser oraz groszek, posolić i popieprzyć.

3

Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, następnie odcedzić i wyłożyć na talerz. Sosem z groszkiem polać makaron na talerzu i dodać płatki Grana Padano.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły