Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym
goodfoodlover
1
5 / 1
0
Nie masz czasu na gotowanie? Polubisz ten szybki przepis! Nasza propozycja ekspresowego obiadu - makaron typu pióra z zielonym groszkiem i serem Grana Padano w sosie śmietanowym. Wystarczy niecałe 40 minut!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
2 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka zioła
250 g makaron lubella pióra
300 g groszek zielony
50 g ser grana padano
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Groszek częściowo wyłuskać i blanszować w gorącej wodzie 3 minuty. Odcedzić.
2
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać śmietanę i starty ser oraz groszek, posolić i popieprzyć.
3
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, następnie odcedzić i wyłożyć na talerz. Sosem z groszkiem polać makaron na talerzu i dodać płatki Grana Padano.