Pióra z groszkiem i Grana Padano w sosie śmietanowym

goodfoodlover

Nie masz czasu na gotowanie? Polubisz ten szybki przepis! Nasza propozycja ekspresowego obiadu - makaron typu pióra z zielonym groszkiem i serem Grana Padano w sosie śmietanowym. Wystarczy niecałe 40 minut!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
119
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Nie masz czasu na gotowanie? Polubisz ten szybki przepis! Nasza propozycja ekspresowego obiadu - makaron typu pióra z zielonym groszkiem i serem Grana Padano w sosie śmietanowym. Wystarczy niecałe 40 minut!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. zioła
250 g makaron lubella pióra
300 g groszek zielony
50 g ser grana padano
1 szt. cebula
Przygotowanie
Groszek częściowo wyłuskać i blanszować w gorącej wodzie 3 minuty. Odcedzić.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać śmietanę i starty ser oraz groszek, posolić i popieprzyć.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, następnie odcedzić i wyłożyć na talerz. Sosem z groszkiem polać makaron na talerzu i dodać płatki Grana Padano.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
119
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.