Pióra w sosie czosnkowym z cukinią

lubella
Pióra w sosie czosnkowym z cukinią

0

0 / 0

Zafunduj sobie dawkę witamin w połączeniu z pysznym makaronem. Delikatna, smażona cukinia doskonale smakuje z ostrym sosem czosnkowym i makaronem, którego czas przygotowania to 8-10 minut. To szybki przepis, a z dodatkiem parmezanu smakuje najlepiej!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron pióra lubella

1 szt. cukinia

200 śmietanka 30%

100 g parmezan

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka olej

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Cukinię kroimy w ćwierć plasterki i podsmażamy krótko na oleju.

2

Śmietankę mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cukinią, startym na tarce serem i przyprawiamy solą i pieprzem.

3

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzając makaron zachowujemy pół szklanki wody z gotowania.

4

Ugotowany, gorący makaron mieszamy z przyprawioną śmietaną i dodajemy wodę odlaną z makaronu- stale podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy, aż konsystencja sosu będzie aksamitna.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły