Pióra w sosie czosnkowym z cukinią
lubella
Zafunduj sobie dawkę witamin w połączeniu z pysznym makaronem. Delikatna, smażona cukinia doskonale smakuje z ostrym sosem czosnkowym i makaronem, którego czas przygotowania to 8-10 minut. To szybki przepis, a z dodatkiem parmezanu smakuje najlepiej!
0
0 / 0
Zafunduj sobie dawkę witamin w połączeniu z pysznym makaronem. Delikatna, smażona cukinia doskonale smakuje z ostrym sosem czosnkowym i makaronem, którego czas przygotowania to 8-10 minut. To szybki przepis, a z dodatkiem parmezanu smakuje najlepiej!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron pióra lubella
1 szt. cukinia
200 śmietanka 30%
100 g parmezan
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka olej
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Cukinię kroimy w ćwierć plasterki i podsmażamy krótko na oleju.
Śmietankę mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cukinią, startym na tarce serem i przyprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzając makaron zachowujemy pół szklanki wody z gotowania.
Ugotowany, gorący makaron mieszamy z przyprawioną śmietaną i dodajemy wodę odlaną z makaronu- stale podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy, aż konsystencja sosu będzie aksamitna.
Kategorie
Alergeny
Laktoza