2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
2 Łyżki
koper ogrodowy
2 Łyżki
olej
30 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę.
  2. Dodajemy przyprawy i mąkę. Ugniatamy dość zwarte ciasto. Formujemy z niego małe kuleczki.
  3. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia.

Opis

sposób na niejadka

Podobne przepisy

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!