Pilaw

kontakt_1
Pilaw

0

0 / 0

Mięsno-warzywne danie, które wyciąga z przypraw to co najlepsze! Prosty przepis na aromatyczny pilaw pokochają wszyscy, którzy chcą przygotować coś przepysznego.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 kg karkówka

3 szt. marchewka

1 szt. cebula

80 g morele suszone

50 g rodzynki

2 szkl. ryż długoziarnisty

0.50 opak. bulion mięsny

1 łyżka olej

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 łyżecz. papryka słodka

0.50 łyżecz. imbir

1 szczyp. mielony kumin

0.50 łyżecz. czosnek mielony

1 opak. tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Na dużej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulkę z przyprawami- papryką słodką, czosnkiem, kuminem i imbirem- to wydobędzie maksimum aromatu z przypraw.

2

Mięso kroimy w sporą kostkę i podsmażamy na oleju aż się zezłoci.

3

Następnie podlewamy delikatnie bulionem i dusimy, aż mięso zmięknie. Dodajemy pokrojone w bardzo cienkie plasterki marchewki oraz bakalie.

4

Wsypujemy przepłukany wcześniej ryż i dolewamy tyle bulionu aby przykrył ryż i pozostałe składniki. Dusimy pod przykryciem, aż ryż wchłonie wodę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły