Pilaw
kontakt_1
Mięsno-warzywne danie, które wyciąga z przypraw to co najlepsze! Prosty przepis na aromatyczny pilaw pokochają wszyscy, którzy chcą przygotować coś przepysznego.
0
0 / 0
Mięsno-warzywne danie, które wyciąga z przypraw to co najlepsze! Prosty przepis na aromatyczny pilaw pokochają wszyscy, którzy chcą przygotować coś przepysznego.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg karkówka
3 szt. marchewka
1 szt. cebula
80 g morele suszone
50 g rodzynki
2 szkl. ryż długoziarnisty
0.50 opak. bulion mięsny
1 łyżka olej
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. papryka słodka
0.50 łyżecz. imbir
1 szczyp. mielony kumin
0.50 łyżecz. czosnek mielony
1 opak. tymbark jabłko mięta
Przygotowanie
Na dużej patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulkę z przyprawami- papryką słodką, czosnkiem, kuminem i imbirem- to wydobędzie maksimum aromatu z przypraw.
Mięso kroimy w sporą kostkę i podsmażamy na oleju aż się zezłoci.
Następnie podlewamy delikatnie bulionem i dusimy, aż mięso zmięknie. Dodajemy pokrojone w bardzo cienkie plasterki marchewki oraz bakalie.
Wsypujemy przepłukany wcześniej ryż i dolewamy tyle bulionu aby przykrył ryż i pozostałe składniki. Dusimy pod przykryciem, aż ryż wchłonie wodę.