Pikle imprezowe :)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pikle imprezowe :)](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975669926.jpeg&w=3840&q=75)
Na przyjęcia.....idealna przekąska!
1
0 / 0
Na przyjęcia.....idealna przekąska!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. pieprz
250 g pieczarki
1 szkl. ocet
6 szkl. woda
6 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
1 szt. kalafior
10 szt. ogórek
3 szt. papryka
3 szt. cebula
2 łyżka cukier
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Do garnka wlewamy wodę , solimy, zagotowujemy. Kalafior dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do wrzątku na 4 minuty. Pieczarki kroimy w ćwiartki, ogórki dokładnie myjemy, kroimy w grube krążki, paprykę w dużą kostkę.
2
Do 6 słoików 0,5l układamy kalafior, paprykę, ogórki, pieczarki, cebulkę.
3
ZALEWA:Składniki zalewy mieszamy, zagotowujemy, zalewamy słoiki. Pasteryzujemy ok 20 minut, odstawiamy do ostygnięcia.
4
Gotowe pikle nabijamy na wykałaczki :) Smacznego!