0

Składniki

4 Sztuki
udko z kurczaka
8 Sztuk
ogórek konserwowy
7 Sztuk
Jajka ugotowane
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
przyprawa do gyrosa
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
8 Łyżek
majonez
8 Łyżek
ketchup
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka trybujemy, kroimy w kostkę i podsmażamy.
  2. Gdy są miękkie dodajemy przyprawę do gyrosa i chwilę smażymy. Ugotowane jajka, ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy.
  3. Gdy mięso lekko przestygnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i ketchup.
  4. Odstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Opis

Kiedyś gyrosa robiłam warstwowego i z piersi kurczaka. Teraz wszystko mieszam.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!