Pikantny gyros

m7
Pikantny gyros

0

2 / 1

Kiedyś gyrosa robiłam warstwowego i z piersi kurczaka. Teraz wszystko mieszam.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szt. udko z kurczaka

8 szt. ogórek konserwowy

7 szt. jajka ugotowane

2 szt. cebula

2 szt. przyprawa do gyrosa

1 szt. kukurydza konserwowa

8 łyżka majonez

8 łyżka ketchup kotlin łagodny

0.50 szt. kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Udka trybujemy, kroimy w kostkę i podsmażamy.

2

Gdy są miękkie dodajemy przyprawę do gyrosa i chwilę smażymy. Ugotowane jajka, ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy.

3

Gdy mięso lekko przestygnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i ketchup.

4

Odstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

392

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły