Pikantny gyros

m7

Kiedyś gyrosa robiłam warstwowego i z piersi kurczaka. Teraz wszystko mieszam.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
392
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Kiedyś gyrosa robiłam warstwowego i z piersi kurczaka. Teraz wszystko mieszam.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szt. udko z kurczaka
8 szt. ogórek konserwowy
7 szt. jajka ugotowane
2 szt. cebula
2 szt. przyprawa do gyrosa
1 szt. kukurydza konserwowa
8 łyżka majonez
8 łyżka ketchup kotlin łagodny
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
Udka trybujemy, kroimy w kostkę i podsmażamy.
Gdy są miękkie dodajemy przyprawę do gyrosa i chwilę smażymy. Ugotowane jajka, ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy.
Gdy mięso lekko przestygnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i ketchup.
Odstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
392
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.