Example thumb
0

Składniki

4 Sztuki
udko z kurczaka
8 Sztuk
ogórek konserwowy
7 Sztuk
Jajka ugotowane
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
przyprawa do gyrosa
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
8 Łyżek
majonez
8 Łyżek
ketchup
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Udka trybujemy, kroimy w kostkę i podsmażamy.
  2. Gdy są miękkie dodajemy przyprawę do gyrosa i chwilę smażymy. Ugotowane jajka, ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy.
  3. Gdy mięso lekko przestygnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i ketchup.
  4. Odstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Opis

Kiedyś gyrosa robiłam warstwowego i z piersi kurczaka. Teraz wszystko mieszam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!