Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

kontakt_2
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

0

2.7 / 3

Dziś na obiad gulasz według receptury babci? Pewnie znasz ją na pamięć – nic dziwnego, w końcu to sprawdzony przepis, który smakuje wszystkim! 
 
A co gdyby tak trochę go zmienić i wydobyć zupełnie nowy, nieco mniej grzeczny, a bardziej… ostrrry smak? 
 Mam na myśli nutkę pikanterii otrzymanej dzięki ketchupowi Kotlin z piekła rodem.


9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g łopatka wołowa

1 szkl. bulion warzywny

250 g pieczarki

2 szt. cebule

2 szcz. suszony rozmaryn

1 łyżka olej słonecznikowy

1 łyżeczka suszony majeranek

2 szcz. sól, pieprz

4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Mięso umyj i pokrój w średnią kostkę. Przypraw solą i pieprzem.

2

Dodaj majeranek i rozmaryn. Cebule pokrój w piórka i podsmaż razem z mięsem na oleju. Pieczarki pokrój w plastry lub kostkę i wrzuć do garnka z mięsem.

3

Dodaj 4 duże łyżki ketchupu i smaż mieszając. Wlej bulion i duś go na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.

4

Gotowy gulasz na bazie ostrego ketchupu możesz podać z ulubioną kaszą lub ziemniakami. Przygotuj trochę mizerii i prawie obiad, jak u babci gotowy. ;-)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły