Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

kontakt_2
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

0

0 / 0

Dziś na obiad gulasz według receptury babci? Pewnie znasz ją na pamięć – nic dziwnego, w końcu to sprawdzony przepis, który smakuje wszystkim! 
 A co gdyby tak trochę go zmienić i wydobyć zupełnie nowy, nieco mniej grzeczny, a bardziej… ostrrry smak? 
 Mam na myśli nutkę pikanterii otrzymanej dzięki ketchupowi Kotlin z piekła rodem.


9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g wieprzowina łopatka

1 szkl. bulion warzywny

250 g pieczarki

2 szt. cebula

1 łyżecz. rozmaryn

1 łyżka olej

1 łyżecz. majeranek

2 szczyp. sól, pieprz

4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Mięso umyj i pokrój w średnią kostkę. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj majeranek i rozmaryn. Cebule pokrój w piórka i podsmaż razem z mięsem na oleju.

2

Pieczarki pokrój w plastry lub kostkę i wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 4 duże łyżki ketchupu i smaż mieszając.

3

Wlej bulion i duś go na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły