0

Składniki

500 Gramów
wieprzowina łopatka
1 Szklanka
bulion warzywny
250 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
cebula
1 Łyżeczka
rozmaryn
1 Łyżka
olej
2 Gałązka
rozmaryn
1 Łyżeczka
majeranek
2 Szczypty
sól, pieprz
4 Łyżki
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyj i pokrój w średnią kostkę. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj majeranek i rozmaryn. Cebule pokrój w piórka i podsmaż razem z mięsem na oleju.
  2. Pieczarki pokrój w plastry lub kostkę i wrzuć do garnka z mięsem. Dodaj 4 duże łyżki ketchupu i smaż mieszając.
  3. Wlej bulion i duś go na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.

Opis

Dziś na obiad gulasz według receptury babci? Pewnie znasz ją na pamięć – nic dziwnego, w końcu to sprawdzony przepis, który smakuje wszystkim! 
 A co gdyby tak trochę go zmienić i wydobyć zupełnie nowy, nieco mniej grzeczny, a bardziej… ostrrry smak? 
 Mam na myśli nutkę pikanterii otrzymanej dzięki ketchupowi Kotlin z piekła rodem.


Podobne przepisy

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Makaron Lubella Pióra z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron Lubella Pióra z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!