Pikantny bogracz

m7
Pikantny bogracz

0

0 / 0

Pikantna wersja bograczu z pewnością przypadnie do gustu fanom ostrych potrwa.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg wieprzowina łopatka

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. papryka czerwona słodka

1 szcz. sól

1 szcz. przyprawa typu vegeta

300 g pieczarki

1 szkl. papryka czerwona konserwowa

1 szt. cebula

5 szt. ziemniaki

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka przecier pomidorowy łowicz

2 łyżka olej

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Łopatkę pokroić w kostkę, smażyć na oleju ok 10 minut na patelni, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, papryką. Cebulę pokroić, dorzucić po 10 minutach i smażyć jeszcze ok. 5-10 minut.

2

Jak mięso zacznie się przypiekać, dolać 0,5 l wody, przykryć i gotować 10 minut. Woda powinna wyparować.

3

Wymieszać przecier z 0,5 szklanki wody, dolać do mięsa i smażyć chwilę. Mięso powinno robić się miękkie. Zalać wodą garnek, wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie pokrojone pieczarki. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić.

4

Z jajek i mąki zrobić gęstą masę, a z niej małe kluseczki lane, które należy kłaść na sos. Wrzucić jeszcze pokrojoną paprykę konserwową i gotować chwilkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły