0

Składniki

700 Gramów
żeberka wieprzowe
1 Sztuka
Przyprawa do karkówki
2 Sztuki
cebula
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zeberka posypujemy obficie przyprawą.Obsmażamy na tłuszczu i przekładamy do brytfanki razem z podsmażoną cebulą.Podlewamy wodą i dusimy do miękkości.Śmietanę mieszamy z łyżką mąki i powoli wlewamy do wytworzonego sosu.

Opis

pomysł na obiad

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Łazankowe trendy

Średni Do 20 min.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Wstążki z sosem grzybowym

Łatwy Do 1 godz.

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Średni Do 40 min.

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz.

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!