Pikantne żeberka

m7
Pikantne żeberka

1

0 / 0

piekielnie pyszne

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 kg żeberka wieprzowe

4 szt. ząbek czosnku

3 szt. sos chili

2 łyżka olej słonecznikowy

3 łyżka zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

żeberka umyć i osuszyć. Kilka kropel sosu chilli wymieszać z olejem i polać nim żeberka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odstawić na 2 godzinki do lodówki.

2

Po tym czasie ułożyć żeberka w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami.

3

Piec ok. godzinki od czasu do czasu polewając powstałym sosem lub aby złagodzić ostry smak wodą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły