Pikantne żeberka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pikantne żeberka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738456.jpeg&w=3840&q=75)
piekielnie pyszne
1
0 / 0
piekielnie pyszne
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg żeberka wieprzowe
4 szt. ząbek czosnku
3 szt. sos chili
2 łyżka olej słonecznikowy
3 łyżka zioła prowansalskie
Przygotowanie
1
żeberka umyć i osuszyć. Kilka kropel sosu chilli wymieszać z olejem i polać nim żeberka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odstawić na 2 godzinki do lodówki.
2
Po tym czasie ułożyć żeberka w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami.
3
Piec ok. godzinki od czasu do czasu polewając powstałym sosem lub aby złagodzić ostry smak wodą.