Pikantne skrzydełka z grilla

kontakt_2
Pikantne skrzydełka z grilla

1

0 / 0

Grill bez mięsnego klasyka na ostro, nigdy nie będzie tak samo dobry! Poznaj przepis na pikantne skrzydełka, które rozgrzeją intensywnym smakiem. 30 min na ogniu wystarczy, aby mięso było soczyste, a skórka chrupiąca.

8

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

16 szt. skrzydełka kurczaka

1 opak. jogurt naturalny

1 łyżka musztarda

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. papryka słodka mielona

1 łyżecz. ostra papryka mielona

1 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Skrzydełka myjemy i odcinamy lotki - czyli ich końce.

2

Mieszamy jogurt z musztardą, keczupem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką ostrą i słodką oraz solą i w powstałej marynacie zanurzamy skrzydełka.

3

Odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki, następnie grillujemy ok. 35 minut na mocno rozgrzanym grillu co kilka minut odwracając skrzydełka na drugą stronę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

886

kcal

Białka

86

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły