Pikantne skrzydełka z grilla

kontakt_2
Pikantne skrzydełka z grilla

1

0 / 0

Grill bez mięsnego klasyka na ostro, nigdy nie będzie tak samo dobry! Poznaj przepis na pikantne skrzydełka, które rozgrzeją intensywnym smakiem. 30 min na ogniu wystarczy, aby mięso było soczyste, a skórka chrupiąca.

8

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

16 szt. skrzydełka kurczaka

1 opak. jogurt naturalny

1 łyżka musztarda

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. papryka słodka mielona

1 łyżecz. ostra papryka mielona

1 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Skrzydełka myjemy i odcinamy lotki - czyli ich końce.

2

Mieszamy jogurt z musztardą, keczupem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką ostrą i słodką oraz solą i w powstałej marynacie zanurzamy skrzydełka.

3

Odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki, następnie grillujemy ok. 35 minut na mocno rozgrzanym grillu co kilka minut odwracając skrzydełka na drugą stronę.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły