Pikantne skrzydełka z grilla
kontakt_2
Grill bez mięsnego klasyka na ostro, nigdy nie będzie tak samo dobry! Poznaj przepis na pikantne skrzydełka, które rozgrzeją intensywnym smakiem. 30 min na ogniu wystarczy, aby mięso było soczyste, a skórka chrupiąca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
886
kcal
Białka
86
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Grill bez mięsnego klasyka na ostro, nigdy nie będzie tak samo dobry! Poznaj przepis na pikantne skrzydełka, które rozgrzeją intensywnym smakiem. 30 min na ogniu wystarczy, aby mięso było soczyste, a skórka chrupiąca.
8
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
16 szt. skrzydełka kurczaka
1 opak. jogurt naturalny
1 łyżka musztarda
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. papryka słodka mielona
1 łyżecz. ostra papryka mielona
1 łyżecz. sól
Przygotowanie
Skrzydełka myjemy i odcinamy lotki - czyli ich końce.
Mieszamy jogurt z musztardą, keczupem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką ostrą i słodką oraz solą i w powstałej marynacie zanurzamy skrzydełka.
Odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki, następnie grillujemy ok. 35 minut na mocno rozgrzanym grillu co kilka minut odwracając skrzydełka na drugą stronę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
886
kcal
Białka
86
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza