0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
0.5 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
0.25 Łyżeczki
imbir
0.5 Łyżeczki
Przyprawa do gulaszu
1 Łyżeczka
Sos imbirowy
0.5 Łyżeczki
majeranek
0.5 Łyżeczki
sól
600 Gramów
Serca drobiowe
1 Sztuka
marchew
0.5 Sztuki
cebula
4 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Łyżka
nać pietruszki
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
Sos chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości.
  2. Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę.
  3. Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.
  4. Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.

Podobne przepisy

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!