Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
0.5 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
0.25 Łyżeczki
imbir
0.5 Łyżeczki
Przyprawa do gulaszu
1 Łyżeczka
Sos imbirowy
0.5 Łyżeczki
majeranek
0.5 Łyżeczki
sól
600 Gramów
Serca drobiowe
1 Sztuka
marchew
0.5 Sztuki
cebula
4 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Łyżka
nać pietruszki
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
Sos chili
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości.
  2. Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę.
  3. Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.
  4. Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!