Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska

m7
Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska

0

0 / 0

Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.

17

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

0.50 łyżeczka przyprawa typu vegeta

0.25 łyżeczka imbir

0.50 łyżeczka przyprawa do gulaszu

1 łyżeczka sos imbirowy

0.50 łyżeczka majeranek

0.50 łyżeczka sól

600 g serca drobiowe

1 szt. marchew

0.50 szt. cebula

4 szt. ziele angielskie

1 szt. kapusta pekińska

1 łyżka nać pietruszki

2 łyżka masło

2 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka olej

1 łyżka sos chili

Przygotowanie


1

Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości.

2

Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę.

3

Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.

4

Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły