Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska
m7
Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.
0
0 / 0
Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.
17
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
0.50 łyżeczka przyprawa typu vegeta
0.25 łyżeczka imbir
0.50 łyżeczka przyprawa do gulaszu
1 łyżeczka sos imbirowy
0.50 łyżeczka majeranek
0.50 łyżeczka sól
600 g serca drobiowe
1 szt. marchew
0.50 szt. cebula
4 szt. ziele angielskie
1 szt. kapusta pekińska
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka masło
2 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka olej
1 łyżka sos chili
Przygotowanie
Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości.
Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę.
Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.
Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.