Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245551.jpeg&w=3840&q=75)
Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.
0
0 / 0
Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.
17
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.25 łyżecz. imbir
0.50 łyżecz. przyprawa do gulaszu
1 łyżecz. sos imbirowy
0.50 łyżecz. majeranek
0.50 łyżecz. sól
600 g serca drobiowe
1 szt. marchew
0.50 szt. cebula
4 szt. ziele angielskie
1 szt. kapusta pekińska
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka masło
2 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka olej
1 łyżka sos chili
Przygotowanie
Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości.
Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę.
Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.
Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.