Pikantne, meksykańskie babeczki
MonikaSotnik
Babeczki dla ich miłośników nie tylko w wersji słodkiej. To wytrawne danie może stanowić wspaniały dodatek do mięs lub jako bezmięsna przystawka. Troszkę Meksyku na polskim stole jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Babeczki dla ich miłośników nie tylko w wersji słodkiej. To wytrawne danie może stanowić wspaniały dodatek do mięs lub jako bezmięsna przystawka. Troszkę Meksyku na polskim stole jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 szt. jaja kurze całe
0.50 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. mleko
2 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka fasola czerwona konserwowa
300 g sos meksykański łowicz
Przygotowanie
Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
Sos meksykański Łowicz rozcieńczyć 4 łyżkami zalewy z kukurydzy lub fasoli. Wlać do ciasta. Dodać kukurydzę i fasolę. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto nakładać łyżką do silikonowych foremek, zostawiając troszkę miejsca na wyrośnięcie. Piec ok 30 minut w temperaturze 180 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.