Pikantne, meksykańskie babeczki
MonikaSotnik
Babeczki dla ich miłośników nie tylko w wersji słodkiej. To wytrawne danie może stanowić wspaniały dodatek do mięs lub jako bezmięsna przystawka. Troszkę Meksyku na polskim stole jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
0
0 / 0
Babeczki dla ich miłośników nie tylko w wersji słodkiej. To wytrawne danie może stanowić wspaniały dodatek do mięs lub jako bezmięsna przystawka. Troszkę Meksyku na polskim stole jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 szt. jaja kurze całe
0.50 łyżeczka sól, pieprz
1 łyżeczka proszek do pieczenia
0.50 szkl. mleko
2 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka fasola czerwona konserwowa
300 g sos meksykański łowicz
Przygotowanie
Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
Sos meksykański Łowicz rozcieńczyć 4 łyżkami zalewy z kukurydzy lub fasoli. Wlać do ciasta. Dodać kukurydzę i fasolę. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto nakładać łyżką do silikonowych foremek, zostawiając troszkę miejsca na wyrośnięcie. Piec ok 30 minut w temperaturze 180 C.