Pikantne, meksykańskie babeczki

MonikaSotnik
Pikantne, meksykańskie babeczki

0

0 / 0

Babeczki dla ich miłośników nie tylko w wersji słodkiej. To wytrawne danie może stanowić wspaniały dodatek do mięs lub jako bezmięsna przystawka. Troszkę Meksyku na polskim stole jeszcze nikomu nie zaszkodziło!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 szt. jaja kurze całe

0.50 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. mleko

2 łyżka kukurydza konserwowa

2 łyżka fasola czerwona konserwowa

300 g sos meksykański łowicz

Przygotowanie


1

Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.

2

Sos meksykański Łowicz rozcieńczyć 4 łyżkami zalewy z kukurydzy lub fasoli. Wlać do ciasta. Dodać kukurydzę i fasolę. Doprawić solą i pieprzem.

3

Ciasto nakładać łyżką do silikonowych foremek, zostawiając troszkę miejsca na wyrośnięcie. Piec ok 30 minut w temperaturze 180 C.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły