Pikantne kakao

decomorreno
Pikantne kakao

0

5 / 2

Lubisz eksperymentować ze smakami? Nie jest Ci obce mieszanie słodkich aromatów z pikantnymi nutami? Mamy dla Ciebie idealny przepis - pikantne kakao! Miód i cynamon nadadzą słodyczy, podczas gdy ostra papryka i pieprz cayenne wzbogacą smak o odrobinę pikanterii.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szkl. mleko

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka miód

0.25 łyżecz. cynamon

1 szczyp. pieprz cayenne

1 szczyp. sól

1 szczyp. ostra papryka

Przygotowanie


1

Jeśli masz papryczkę w całości utrzyj ją w moździerzu.

2

Wymieszaj wszystkie składniki w małym garnku, na średnim ogniu, cały czas mieszając.

3

Gotowe pikantne kakao przelej do ulubionego kubka, może udekorować dodatkową „szczyptą” papryki lub korą cynamonu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

361

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły