Pikantne kakao
decomorreno
Lubisz eksperymentować ze smakami? Nie jest Ci obce mieszanie słodkich aromatów z pikantnymi nutami? Mamy dla Ciebie idealny przepis - pikantne kakao! Miód i cynamon nadadzą słodyczy, podczas gdy ostra papryka i pieprz cayenne wzbogacą smak o odrobinę pikanterii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
361
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
Lubisz eksperymentować ze smakami? Nie jest Ci obce mieszanie słodkich aromatów z pikantnymi nutami? Mamy dla Ciebie idealny przepis - pikantne kakao! Miód i cynamon nadadzą słodyczy, podczas gdy ostra papryka i pieprz cayenne wzbogacą smak o odrobinę pikanterii.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. mleko
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka miód
0.25 łyżecz. cynamon
1 szczyp. pieprz cayenne
1 szczyp. sól
1 szczyp. ostra papryka
Przygotowanie
Jeśli masz papryczkę w całości utrzyj ją w moździerzu.
Wymieszaj wszystkie składniki w małym garnku, na średnim ogniu, cały czas mieszając.
Gotowe pikantne kakao przelej do ulubionego kubka, może udekorować dodatkową „szczyptą” papryki lub korą cynamonu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
361
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.