Pikantne kakao
decomorreno
0
5 / 2
Lubisz eksperymentować ze smakami? Nie jest Ci obce mieszanie słodkich aromatów z pikantnymi nutami? Mamy dla Ciebie idealny przepis - pikantne kakao! Miód i cynamon nadadzą słodyczy, podczas gdy ostra papryka i pieprz cayenne wzbogacą smak o odrobinę pikanterii.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. mleko
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka miód
0.25 łyżeczka cynamon
1 szcz. pieprz cayenne
1 szcz. sól
1 szcz. ostra papryka
Przygotowanie
1
Jeśli masz papryczkę w całości utrzyj ją w moździerzu.
2
Wymieszaj wszystkie składniki w małym garnku, na średnim ogniu, cały czas mieszając.
3
Gotowe pikantne kakao przelej do ulubionego kubka, może udekorować dodatkową „szczyptą” papryki lub korą cynamonu.