Pikantna zupa pomidorowa

eluchap
Pikantna zupa pomidorowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sycąca i pikantna zupa pomidorowa z ryżem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula biała

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryczka chili

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

3 łyżka olej

Przygotowanie


Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody.

Dodać marchewkę, pietruszkę, którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Cebulę, drobno pokroić i zeszklić, dodać do zupy.

Chili oczyścić z pestek, posiekać i również wrzucić do zupy.

Gotować aż do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.

Podawać z ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

142

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły