0

Składniki

1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody.
  2. Dodać marchewkę,pietruszkę którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę, drobno pokroić i zeszklić., dodać do zupy.
  4. Chili oczyścić z pestek.posiekać również wrzucić do zupy.
  5. Gotować aż do miękkości.
  6. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.
  7. Podawać z ryżem

Opis

Zupa jako pierwsze danie

Podobne przepisy

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!