0

Składniki

1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody.
  2. Dodać marchewkę,pietruszkę którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę, drobno pokroić i zeszklić., dodać do zupy.
  4. Chili oczyścić z pestek.posiekać również wrzucić do zupy.
  5. Gotować aż do miękkości.
  6. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.
  7. Podawać z ryżem

Opis

Zupa jako pierwsze danie

Podobne przepisy

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa z zacierką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!