Pikantna zupa pomidorowa
eluchap
0
0 / 0
0
Sycąca i pikantna zupa pomidorowa z ryżem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt przecier pomidorowy łowicz
1 szt marchew
1 szt korzeń pietruszki
1 szt cebula biała
1 szt ząbek czosnku
1 szt papryczka chili
2 szt kostka rosołowa drobiowa
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody.
2
Dodać marchewkę, pietruszkę, którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3
Cebulę, drobno pokroić i zeszklić, dodać do zupy.
4
Chili oczyścić z pestek, posiekać i również wrzucić do zupy.
5
Gotować aż do miękkości.
6
Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.
7
Podawać z ryżem.