Pikantna zupa pomidorowa

eluchap
Pikantna zupa pomidorowa

0

0 / 0

Sycąca i pikantna zupa pomidorowa z ryżem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula biała

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryczka chili

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody.

2

Dodać marchewkę, pietruszkę, którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

3

Cebulę, drobno pokroić i zeszklić, dodać do zupy.

4

Chili oczyścić z pestek, posiekać i również wrzucić do zupy.

5

Gotować aż do miękkości.

6

Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.

7

Podawać z ryżem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły