0

Składniki

1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody.
  2. Dodać marchewkę,pietruszkę którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę, drobno pokroić i zeszklić., dodać do zupy.
  4. Chili oczyścić z pestek.posiekać również wrzucić do zupy.
  5. Gotować aż do miękkości.
  6. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.
  7. Podawać z ryżem

Opis

Zupa jako pierwsze danie

Podobne przepisy

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!