0

Składniki

1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody.
  2. Dodać marchewkę,pietruszkę którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę, drobno pokroić i zeszklić., dodać do zupy.
  4. Chili oczyścić z pestek.posiekać również wrzucić do zupy.
  5. Gotować aż do miękkości.
  6. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.
  7. Podawać z ryżem

Opis

Zupa jako pierwsze danie

Podobne przepisy

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!