Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zapiekanki makaronowe to świetny pomysł na wykorzystanie makaronu, który został nam z obiadu lub kolacji. Ważne, żeby niewykorzystaną część makaronu przelać zimną wodą, aby makaron się nie skleił. Zazwyczaj zdarza mi się, że ugotuję za dużo jedzenia, ale bardzo nie lubię marnotrawstwa i żal mi jest wyrzucić świeże, dobre produkty. Do takiej kuchennej zabawy z "drugim życiem" świetnie nadaje się makaron, ziemniaki, kasze itp. Moja babcia była mistrzynią w wymyślaniu przeróżnych zapiekanek. Chociaż robiła przemyślane zakupy, to i tak zawsze coś zostawało. Zaczarowane przez babcię miało smak wykwintnego dania. Pomysłów na wybór pozostałych składników są tysiące. Oto jeden z nich wypróbowany przeze mnie.
30 | Dekagramów | ||
40 | Dekagramów | ||
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki |
oliwki czarne
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
3 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
0.2 | Sztuki |
Papryczka chili
|
|
2 | Łyżki |
oliwa z oliwek
|
|
15 | Dekagramów |
por
|
|
1 | Szczypta |
papryka ostra
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
10 | Dekagramów |
ser żółty
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |