0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
curry
0.5 Szklanki
majonez
6 Sztuk
Liść sałaty
1 Sztuka
papryka żółta
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
szczypiorek
50 Dekagramów
Krewetki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krewetki obgotować krótko w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.
  2. Papryki oczyścić i pokroić w drobne paseczki.
  3. Szczypiorek i cebulę drobno posiekać.
  4. Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki na 45 min.
  5. Majonez wymieszać z curry.
  6. Na dnie salaterki układać liście sałaty, na nich składniki sałatki a następnie polać sosem.

Opis

Krewetki są bardzo delikatne, dlatego ostre przyprawy typu curry świetnie podkreślają ich smak. Paprykę można sparzyć, wtedy będzie miększa i łagodniejsza.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!