Pikantna patelnia

m7
Pikantna patelnia

0

0 / 0

Pikantna patelnia to pełna po brzegi patelnia pełna pyszności - makaronu, sosu pomidorowego, pikantnych przypraw i warzyw.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. chili

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. pieprz

500 g mięso mielone

500 g makaron penne

300 g pieczarki

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. pomidory bez skórki

1 szt. cebula

5 szt. czosnek

5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

10 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente.

2

Cebulę posiekać drobno, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pieczarki pokrojone w talarki i dusić ok. 10 minut.

3

Dodać mięso mielone i dusić kolejne 10 minut. Dodać rozgnieciony czosnek i przyprawić całość solą, pieprzem i paprykami do smaku. Dodać kukurydzę, dusić 5 minut. Dodać pokrojone pomidory razem z zalewą, dusić 5-10 minut. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Dodać ketchup i gotować 5-10 minut. Przyprawić do smaku. Górę posypać żółtym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły