0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1.2 Szklanki
Piwo jasne
8 Sztuk
Udka kurze ze skórą
1 Sztuka
przyprawa do kurczaka
1 Sztuka
Warzywa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka doprawiamy do smaku, solą, pieprzem
  2. i przyprawą do kurczaka. Zalewamy je
  3. piwem i odstawiamy do lodówki na co
  4. najmniej godzinę. Po tym czasie
  5. udka podsmażamy na patelni i układamy na
  6. podlanej olejem blasze. Pieczemy do momentu
  7. kiedy będą miękkie. Po tym czasie
  8. zasypujemy warzywami i pieczemy około 20
  9. min. Warzywa powinny być miękkie.

Opis

udka z piwem

Podobne przepisy

Udka z kurczaka grillowane

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Udka z kurczaka grillowane

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Grillowane wątróbki cielęce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grillowane wątróbki cielęce

Kartoflak z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!