Pijane udka z warzywami

m7
Pijane udka z warzywami

0

0 / 0

udka z piwem

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1.20 szkl. piwo jasne

8 szt. udka kurze ze skórą

1 szt. przyprawa do kurczaka

1 szt. warzywa

Przygotowanie


1

Udka doprawiamy do smaku, solą, pieprzem

2

i przyprawą do kurczaka. Zalewamy je

3

piwem i odstawiamy do lodówki na co

4

najmniej godzinę. Po tym czasie

5

udka podsmażamy na patelni i układamy na

6

podlanej olejem blasze. Pieczemy do momentu

7

kiedy będą miękkie. Po tym czasie

8

zasypujemy warzywami i pieczemy około 20

9

min. Warzywa powinny być miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

588

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły