Pijane udka z warzywami
m7
udka z piwem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
588
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
udka z piwem
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1.20 szkl. piwo jasne
8 szt. udka kurze ze skórą
1 szt. przyprawa do kurczaka
1 szt. warzywa
Przygotowanie
Udka doprawiamy do smaku, solą, pieprzem
i przyprawą do kurczaka. Zalewamy je
piwem i odstawiamy do lodówki na co
najmniej godzinę. Po tym czasie
udka podsmażamy na patelni i układamy na
podlanej olejem blasze. Pieczemy do momentu
kiedy będą miękkie. Po tym czasie
zasypujemy warzywami i pieczemy około 20
min. Warzywa powinny być miękkie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
588
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.