0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1.2 Szklanki
Piwo jasne
8 Sztuk
Udka kurze ze skórą
1 Sztuka
przyprawa do kurczaka
1 Sztuka
Warzywa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka doprawiamy do smaku, solą, pieprzem
  2. i przyprawą do kurczaka. Zalewamy je
  3. piwem i odstawiamy do lodówki na co
  4. najmniej godzinę. Po tym czasie
  5. udka podsmażamy na patelni i układamy na
  6. podlanej olejem blasze. Pieczemy do momentu
  7. kiedy będą miękkie. Po tym czasie
  8. zasypujemy warzywami i pieczemy około 20
  9. min. Warzywa powinny być miękkie.

Opis

udka z piwem

Podobne przepisy

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Udka z kurczaka grillowane

Łatwy Do 3 godz
Udka z kurczaka grillowane

Żeberka marynowane w piwie

Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!