0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1.2 Szklanki
Piwo jasne
8 Sztuk
Udka kurze ze skórą
1 Sztuka
przyprawa do kurczaka
1 Sztuka
Warzywa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Udka doprawiamy do smaku, solą, pieprzem
  2. i przyprawą do kurczaka. Zalewamy je
  3. piwem i odstawiamy do lodówki na co
  4. najmniej godzinę. Po tym czasie
  5. udka podsmażamy na patelni i układamy na
  6. podlanej olejem blasze. Pieczemy do momentu
  7. kiedy będą miękkie. Po tym czasie
  8. zasypujemy warzywami i pieczemy około 20
  9. min. Warzywa powinny być miękkie.

Opis

udka z piwem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!