Pigwa kandyzowana

lubella
Pigwa kandyzowana

0

0 / 0

Jak wykorzystać pigwę? Mamy dla Was pyszny pomysł. Pigwa kandyzowana to prawdziwy rarytas. Jej przygotowanie jest czasochłonne jednak końcowy smak wynagradza wszystko. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, granoli oraz deserów bez pieczenia.

4

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

300 g owoce pigwy

150 g cukier

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Pigwę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w małą kostkę.

2

Pigwę zasypujemy cukrem i odstawiamy na 5 godzin. Co 5 godzin mieszamy.

3

Następnie pigwę gotujemy do momentu aż płyn się zredukuje. Pigwę delikatnie suszymy ręcznikiem.

4

W misce mieszamy mąkę z cukrem. Pigwę obtaczamy w mieszance.

5

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni. Pigwę przekładamy na blaszkę i suszymy w piekarniku przez ok. 15 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

346

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły