1

Składniki

1 Kilogram
Owoce pigwy
1 Kilogram
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wypłukaną pigwę gotować w całości w małej ilości wody (ok.5 minut).
  2. Ugotowaną pigwę obrać ze skórki i pestek, zmielić w maszynce.
  3. Do powstałej masy dać cukier, wymieszać, by się rozpuścił.
  4. Włożyć do słoików, zamiast cytryny, używać zamiast octu lub kwasku cytrynowego.

Opis

Pigwa

Podobne przepisy

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!