1

Składniki

1 Kilogram
Owoce pigwy
1 Kilogram
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wypłukaną pigwę gotować w całości w małej ilości wody (ok.5 minut).
  2. Ugotowaną pigwę obrać ze skórki i pestek, zmielić w maszynce.
  3. Do powstałej masy dać cukier, wymieszać, by się rozpuścił.
  4. Włożyć do słoików, zamiast cytryny, używać zamiast octu lub kwasku cytrynowego.

Opis

Pigwa

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Sernik

Łatwy Do 3 godz

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!