Pigwa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pigwa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973216946.jpeg&w=3840&q=75)
Pigwa w słoiku - idealna na zimę.
1
0 / 0
Pigwa w słoiku - idealna na zimę.
2
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg owoce pigwy
1 kg cukier
Przygotowanie
1
Wypłukaną pigwę gotować w całości w małej ilości wody (ok.5 minut).
2
Ugotowaną pigwę obrać ze skórki i pestek, zmielić w maszynce.
3
Do powstałej masy dać cukier, wymieszać, by się rozpuścił.
4
Włożyć do słoików, zamiast cytryny, używać octu lub kwasku cytrynowego.