Pigwa

m7
Pigwa

0

0 / 0

Witamina c w jednym z najlepszych wydaniu. Picie soku z pigwy lub zaprawianie nią herbatki w okresie jesiennym działa odpornościowo.

2

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 kg owoce pigwy

2 kg cukier

Przygotowanie


1

Pigwę bardzo dokładnie myjemy i sparzamy. Wydrążamy pestki i kroimy na cieniutkie paseczki. Układamy w słoiczkach pigwa - cukier - pigwa - cukier, tak aby ostatnią warstwą był cukier.

2

Każdą warstwę mocno ugniatamy łyżeczką. Słoiki zakręcamy i przewracamy do góry nogami na 5 - 6 godzin, a następnie wkładamy do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

9100

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

2280

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły