Pigwa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pigwa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291903.jpeg&w=3840&q=75)
Witamina c w jednym z najlepszych wydaniu. Picie soku z pigwy lub zaprawianie nią herbatki w okresie jesiennym działa odpornościowo.
0
0 / 0
Witamina c w jednym z najlepszych wydaniu. Picie soku z pigwy lub zaprawianie nią herbatki w okresie jesiennym działa odpornościowo.
2
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 kg owoce pigwy
2 kg cukier
Przygotowanie
1
Pigwę bardzo dokładnie myjemy i sparzamy. Wydrążamy pestki i kroimy na cieniutkie paseczki. Układamy w słoiczkach pigwa - cukier - pigwa - cukier, tak aby ostatnią warstwą był cukier.
2
Każdą warstwę mocno ugniatamy łyżeczką. Słoiki zakręcamy i przewracamy do góry nogami na 5 - 6 godzin, a następnie wkładamy do lodówki.