Pigwa
m7
Witamina c w jednym z najlepszych wydaniu. Picie soku z pigwy lub zaprawianie nią herbatki w okresie jesiennym działa odpornościowo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
9100
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
2280
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Witamina c w jednym z najlepszych wydaniu. Picie soku z pigwy lub zaprawianie nią herbatki w okresie jesiennym działa odpornościowo.
2
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 kg owoce pigwy
2 kg cukier
Przygotowanie
Pigwę bardzo dokładnie myjemy i sparzamy. Wydrążamy pestki i kroimy na cieniutkie paseczki. Układamy w słoiczkach pigwa - cukier - pigwa - cukier, tak aby ostatnią warstwą był cukier.
Każdą warstwę mocno ugniatamy łyżeczką. Słoiki zakręcamy i przewracamy do góry nogami na 5 - 6 godzin, a następnie wkładamy do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
9100
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
2280
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.