0

Składniki

2 Łyżeczki
cukier
1 Łyżeczka
sok z cytryny
50 Gramów
Żurawina
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
jabłko
2 Łyżki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pietruszkę oskrobać i zetrzeć na tarce( średnie oczka). Podobnie jabłka- oskórować i zetrzeć. Połaczyć jabłka z pietruszką. Posypać cukrem, dorzucić posiekaną żurawinę, wymieszać ze śmietaną i odłożyć do lodówki na 30 minut żeby smaki się połaczyły. Jeśli jest za mało kwaskowa można wcisnąć parę kropel soku z cytryny. Bardzo smaczna i zdrowa- zdecydowanie polecam.

Opis

Bardzo smaczna i zdrowa surówka.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!