Piersi z kurczaka w sosie cammembert
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Piersi z kurczaka w sosie cammembert](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975410817.jpeg&w=3840&q=75)
Wymyślone z nudów
2
0 / 0
Wymyślone z nudów
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. przyprawa do kurczaka
3 szkl. bulion drobiowy
3 szt. filet z kury
3 szt. sól, pieprz
2 szt. jajko
2 szt. ser camembert pełnotłusty
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Piersi z kurczaka pokrój na 2 lub 3 części, przypraw solą,pieprzem,przyprawą do kurczaka.
2
Obtocz w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
3
Podsmaż na złoto ok 1 min z dwóch stron.
4
Zalej rosołem lub bulionem.
5
Gdy piersi staną się miękkie zetrzyj na tarce 2 serki typu cammembert.
6
Wymieszaj serki ze śmietaną dodaj do bulionu.
7
Podduś jeszcze ok 5 min.
8
Sos jest rewelacyjny