Piersi z kurczaka w paście czosnkowo-ziołowej

m7
Piersi z kurczaka w paście czosnkowo-ziołowej

0

0 / 0

soczysty kurczak o śródziemnomorskim smaku

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 łyżecz. cząber

1 łyżecz. tymianek

1 łyżecz. bazylia

1 łyżecz. oregano

600 g pierś kurczaka

6 szt. czosnek

2 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka oliwki zielone marynowane

Przygotowanie


1

Czosnek kroję w kostkę,świeże zioła siekam. Do moździerza wrzucam czosnek, posiekane zioła i suszony tymianek i cząber. Ubijam dodając stopniowo oliwę, aż powstanie coś na kształt pasty. Kurczaka posypuję solą i pieprzem i smaruję pastą czosnkowo-ziołową (grubą pierś można przeciąć na pół wzdłuż, wtedy lepiej przejdzie smakiem). Na wierzch posypuję pokrojone oliwki. Całość zapiekam ok 50 min w temp. 180st.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły