Piersi kurczaka zapiekane z kaszą jęczmienną

m7
Piersi kurczaka zapiekane z kaszą jęczmienną

0

0 / 0

pożywne danie

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g pierś kurczaka

2 szkl. rosół drobiowy

1 łyżka przyprawa do gyrosa

2 łyżka oliwa z oliwek

0.50 szkl. kasza jęczmienna perłowa

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka kroimy w kawałeczki, posypujemy przyprawą gyros i smażymy po 2 min z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Kaszę jęczmienną gotujemy w rondelku, w rosole, w proporcji 1:3 lub1:4. Gdy większość rosołu wyparuje, a kasza zacznie być miękka przelewamy zawartość rondelka do naczynia żaroodpornego przykrywając mięso kaszą. Całość zapiekamy w temp. 180°C do momentu aż kasza się zrobi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

566

kcal

Białka

54

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły