Piersi kurczaka w cieście czosnkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Piersi kurczaka w cieście czosnkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974879892.jpeg&w=3840&q=75)
Od kiedy zrobiłam piersi w tym cieście nikomu nie smakuje już panierka z bułki tartej:)
0
3.8 / 22
Od kiedy zrobiłam piersi w tym cieście nikomu nie smakuje już panierka z bułki tartej:)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. pierś kurczaka
3 szt. jaja kurze całe
3 szt. mąka pszenna tortowa
3 szt. czosnek
1 szt. przyprawa typu vegeta
1 szt. papryka ostra
1 szt. sól
1 szt. pieprz
2 szt. olej
2 łyżecz. musztarda
Przygotowanie
Piersi umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
w naczyniu rozbić jajka, wymieszać z mąką, przyprawa, papryką, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość musi mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli jest zbyt rzadkie dodać jeszcze mąkę
filety obtoczyć w cieście, (najlepiej zostawić w lodówce na min. Godz. Aby filet przeszedł czosnkiem i przyprawami).
smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron