0

Składniki

1 Sztuka
pierś kurczaka
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
przyprawa typu vegeta
1 Sztuka
papryka ostra
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
pieprz
2 Sztuki
olej
2 Łyżeczki
musztarda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Piersi umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
  2. w naczyniu rozbić jajka, wymieszać z mąką, przyprawa, papryką, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość musi mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli jest zbyt rzadkie dodać jeszcze mąkę
  3. filety obtoczyć w cieście, (najlepiej zostawić w lodówce na min. Godz. Aby filet przeszedł czosnkiem i przyprawami).
  4. smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron

Opis

Od kiedy zrobiłam piersi w tym cieście nikomu nie smakuje już panierka z bułki tartej:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!