0

Składniki

1 Sztuka
pierś kurczaka
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
przyprawa typu vegeta
1 Sztuka
papryka ostra
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
pieprz
2 Sztuki
olej
2 Łyżeczki
musztarda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
  2. w naczyniu rozbić jajka, wymieszać z mąką, przyprawa, papryką, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość musi mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli jest zbyt rzadkie dodać jeszcze mąkę
  3. filety obtoczyć w cieście, (najlepiej zostawić w lodówce na min. Godz. Aby filet przeszedł czosnkiem i przyprawami).
  4. smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron

Opis

Od kiedy zrobiłam piersi w tym cieście nikomu nie smakuje już panierka z bułki tartej:)

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!