Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

mariola85
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

0

3.8 / 22

Od kiedy zrobiłam piersi w tym cieście nikomu nie smakuje już panierka z bułki tartej:)

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. pierś kurczaka

3 szt. jaja kurze całe

3 szt. mąka pszenna tortowa

3 szt. czosnek

1 szt. przyprawa typu vegeta

1 szt. papryka ostra

1 szt. sól

1 szt. pieprz

2 szt. olej

2 łyżeczka musztarda

Przygotowanie


1

Piersi umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem.

2

w naczyniu rozbić jajka, wymieszać z mąką, przyprawa, papryką, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość musi mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli jest zbyt rzadkie dodać jeszcze mąkę

3

filety obtoczyć w cieście, (najlepiej zostawić w lodówce na min. Godz. Aby filet przeszedł czosnkiem i przyprawami).

4

smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły