0

Składniki

1 Szczypta
Przyprawa curry
200 Gramów
śmietana 18%
4 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
ananas plastry w syropie
3 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Podsmażyć na oleju na złoty kolor. Wlać na patelnię wodę spod ananasa i powoli dodawać śmietanę lub jogurt (uwaga by się nie zważył!).
  2. ananasa można dorzucić do kurczaka i podgrzać lub podawać obok w formie przystawki/sałatki na zimno.
  3. wyjatkowo pasuje do sypkiego ryżu!

Opis

Bardzo prosta i smaczna potrawa - można rzec swojska i egzotyczna za razem :) warto zaznaczyć, że bez soli!

Podobne przepisy

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Wstążki w śmietanie

Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Kurczak w sosie prowansalskim

Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!