0

Składniki

4 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
por
1 Łyżka
przyprawa do kurczaka
3 Łyżki
olej
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś kurczaka zbijamy lekko,oprószamy przyprawa do kurczaka.Odstawiamy do lodówki.Pora myjemy.Białą część kroimy na paski długości piersi z kurczaka.Ser kroimy w grube słupki.Na każdej piersi kurczaka układamy pora,ser żółty.Zawijamy,spinamy wykałaczką.Smażymy na oleju do miękkości.

Opis

Mój kolejny pomysł na zawijaną pierś z kurczaka.

Podobne przepisy

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min.

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!