Pierś z serem żółtym

m7
Pierś z serem żółtym

0

0 / 0

Mój własny pomysł na pierś z kurczaka.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 białe wino

4 szt. pierś kurczaka

1 szt. czosnek

2 łyżka oliwa

3 łyżka olej

15 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Pierś lekko zbijamy tłuczkiem.Wino mieszamy z olejem i z przeciśniętym czosnkiem.Zalewamy pierś kurczaka i odstawiamy do lodówki na 4 godziny.

2

Następnie na każdym płacie układamy słupek sera żółtego.Zwijamy,spinamy wykałaczką i smażymy do miękkości na oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

653

kcal

Białka

76

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły