Pierś z pieczarkami i żółtym serem

m7
Pierś z pieczarkami i żółtym serem

1

0 / 0

Piersi z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 olej

1 łyżecz. sól

200 g pieczarki

200 g ser żółty

200 g płatki kukurydziane

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. pierś kurczaka

3 szt. jaja kurze całe

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Piersi umyć i osuszyć.

2

Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.

3

Pieczarki oczyścić. pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy. Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser.

4

Posolić i popieprzyć farsz do smaku.

5

Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi.

6

Piersi obtoczyć w mące, zoztrzepanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki.

7

Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1273

kcal

Białka

90

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

75

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły