Pierś z pieczarkami i żółtym serem
m7
Piersi z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1273
kcal
Białka
90
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
75
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Piersi z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 olej
1 łyżecz. sól
200 g pieczarki
200 g ser żółty
200 g płatki kukurydziane
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
3 szt. jaja kurze całe
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Piersi umyć i osuszyć.
Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Pieczarki oczyścić. pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy. Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser.
Posolić i popieprzyć farsz do smaku.
Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi.
Piersi obtoczyć w mące, zoztrzepanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki.
Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1273
kcal
Białka
90
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
75
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.