Pierś z kurczaka zawijana z kabanosem

m7
Pierś z kurczaka zawijana z kabanosem

1

0 / 0

Mój pomysł na połączenie piersi z kurczaka z kabanosem.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. nać pietruszki

1 łyżecz. seler

1 łyżecz. przyprawa do kurczaka

3 szt. pierś kurczaka

2 szt. kabanosy

1 szt. jajko

2 łyżka bułka tarta

3 łyżka olej

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Pierś kurczaka lekko zbijamy tłuczkiem.Oprószamy przyprawą do kurczaka,odstawiamy na godzinę do lodówki.

2

Ser kroimy w grube słupki,kabanosa kroimy na kawałki wielkości piersi kurczaka.

3

Pierś kurczaka posypujemy zieleniną.Na każdej piersi układamy po kawałku kabanosa,ser żółty,zwijamy pierś w rulonik.Spinamy wykałaczką,panierujemy i obsmażamy na oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

669

kcal

Białka

79

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły