Pierś z kurczaka z warzywami

m7
Pierś z kurczaka z warzywami

2

0 / 0

bardzo kolorowy kurczak

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

2 szt. marchew

2 szt. fasolka szparagowa mrożona

3 szt. ziemniaki

0.50 szt. kukurydza konserwowa

0.50 szt. brokuły

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka dowolnie doprawić następnie podsmażyć ją na oleju. dodać pokrojone na mniejsze kawałki pozostałe warzywa i dusić do miękkości.

2

można podlać bulionem aby lepiej się dusiły warzywa.

3

można także wcześniej trochę pogotować warzywa na parze wówczas szybciej staną się miękkie.pod koniec gotowania dowolnie doprawić do smaku. (ja daję łyżeczkę ziarenek smaku)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

602

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

89

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły