Pierś z kurczaka z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś z kurczaka z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823476.jpeg&w=3840&q=75)
bardzo kolorowy kurczak
2
0 / 0
bardzo kolorowy kurczak
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
2 szt. marchew
2 szt. fasolka szparagowa mrożona
3 szt. ziemniaki
0.50 szt. kukurydza konserwowa
0.50 szt. brokuły
Przygotowanie
1
Pierś z kurczaka dowolnie doprawić następnie podsmażyć ją na oleju. dodać pokrojone na mniejsze kawałki pozostałe warzywa i dusić do miękkości.
2
można podlać bulionem aby lepiej się dusiły warzywa.
3
można także wcześniej trochę pogotować warzywa na parze wówczas szybciej staną się miękkie.pod koniec gotowania dowolnie doprawić do smaku. (ja daję łyżeczkę ziarenek smaku)