Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym

eluchap

Sposób na szybki,tani i smaczny obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Sposób na szybki,tani i smaczny obiad
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 śmietana 12%
1 łyżecz. sól
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. kostka rosołowa
30 dag. pieczarki
50 dag. pierś kurczaka
Przygotowanie
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać .
Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach.
Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa.
Gdy składniki będą już miękkie,dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1 łyżką mąki ziemniaczanej.
Podawać z ryżem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.