Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym
eluchap
2
0 / 0
Sposób na szybki,tani i smaczny obiad
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 śmietana 12%
1 łyżeczka sól
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. kostka rosołowa
30 dek. pieczarki
50 dek. pierś kurczaka
Przygotowanie
1
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
2
Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać .
3
Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach.
4
Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa.
5
Gdy składniki będą już miękkie,dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1 łyżką mąki ziemniaczanej.
6
Podawać z ryżem