Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym

eluchap
Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sposób na szybki,tani i smaczny obiad

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 śmietana 12%

1 łyżecz. sól

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. kostka rosołowa

30 dag. pieczarki

50 dag. pierś kurczaka

Przygotowanie


Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać .

Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach.

Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa.

Gdy składniki będą już miękkie,dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1 łyżką mąki ziemniaczanej.

Podawać z ryżem

Wartości odżywcze na porcję


Energia

419

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły