0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Kostki
masło
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Sos grzybowy
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety myjemy, każdy filet dzielimy na wzdłuż na 2 części, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, układamy "plasterek" masła następnie starty na drobnych oczkach ser.
  2. Zwijamy filety w roladki, panierujemy w mące, jajku, bułce tartej - 2 razy.
  3. Smażymy na wolnym ogniu na maśle. Polewamy sosem (najlepiej grzybowym)

Opis

Idealne na niedzielny obiad:D

Podobne przepisy

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Wstążki w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Przepis
Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!