Pierś z kurczaka z serem na masełku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś z kurczaka z serem na masełku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974512255.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na niedzielny obiad:D
0
0 / 0
Idealne na niedzielny obiad:D
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.25 kostka masło
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. sos grzybowy
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Filety myjemy, każdy filet dzielimy na wzdłuż na 2 części, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, układamy "plasterek" masła następnie starty na drobnych oczkach ser.
2
Zwijamy filety w roladki, panierujemy w mące, jajku, bułce tartej - 2 razy.
3
Smażymy na wolnym ogniu na maśle. Polewamy sosem (najlepiej grzybowym)