Pierś z kurczaka z serem na masełku

m7
Pierś z kurczaka z serem na masełku

0

0 / 0

Idealne na niedzielny obiad:D

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

0.25 kost. masło

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. sos grzybowy

15 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Filety myjemy, każdy filet dzielimy na wzdłuż na 2 części, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, układamy "plasterek" masła następnie starty na drobnych oczkach ser.

2

Zwijamy filety w roladki, panierujemy w mące, jajku, bułce tartej - 2 razy.

3

Smażymy na wolnym ogniu na maśle. Polewamy sosem (najlepiej grzybowym)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły