0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.25 Kostki
masło
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Sos grzybowy
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety myjemy, każdy filet dzielimy na wzdłuż na 2 części, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, układamy "plasterek" masła następnie starty na drobnych oczkach ser.
  2. Zwijamy filety w roladki, panierujemy w mące, jajku, bułce tartej - 2 razy.
  3. Smażymy na wolnym ogniu na maśle. Polewamy sosem (najlepiej grzybowym)

Opis

Idealne na niedzielny obiad:D

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Wstążki w śmietanie

Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!