0

Składniki

1 Sztuka
pierś kurczaka
2 Sztuki
ogórek kiszony
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
śmietana 18%
0.5 Łyżeczki
olej
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyte mięso pokroić na małe kawałeczki. Następnie obtoczyć je dokładnie w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej mięso, aby stało się białe.
  2. Następnie zalać wodą i dusić ok. 2 minut.
  3. dodać starty na tartce ogórek kiszony i dusić następne 2 minuty. Przed podaniem doprawić śmietaną.

Opis

koniecznie trzeba spróbować aby się przekonać

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Kurczak w sosie prowansalskim

Przepis
Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!