Pierś z kurczaka z ogórkiem kiszonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś z kurczaka z ogórkiem kiszonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6165-1702057907781.jpeg&w=3840&q=75)
koniecznie trzeba spróbować aby się przekonać
1
5 / 1
koniecznie trzeba spróbować aby się przekonać
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. pierś kurczaka
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżecz. olej
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
1
Umyte mięso pokroić na małe kawałeczki. Następnie obtoczyć je dokładnie w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej mięso, aby stało się białe.
2
Następnie zalać wodą i dusić ok. 2 minut.
3
dodać starty na tartce ogórek kiszony i dusić następne 2 minuty. Przed podaniem doprawić śmietaną.