Pierś z kurczaka z ogórkiem kiszonym
m7
koniecznie trzeba spróbować aby się przekonać
0
5 / 1
koniecznie trzeba spróbować aby się przekonać
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. pierś kurczaka
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżeczka olej
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
1
Umyte mięso pokroić na małe kawałeczki. Następnie obtoczyć je dokładnie w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej mięso, aby stało się białe.
2
Następnie zalać wodą i dusić ok. 2 minut.
3
dodać starty na tartce ogórek kiszony i dusić następne 2 minuty. Przed podaniem doprawić śmietaną.