0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Panierka do kurczaka
0.5 Litra
mleko UHT 0,5%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi dzielimy na mniejsze kawałki. Solimy i pieprzymy, po czym zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie przekładamy na sitko. Odsączone panierujemy w panierce. Smażymy na patelni na chrupko

Opis

sposób na szybki obiad

Podobne przepisy

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Kurczę pieczone

Łatwy Ponad 3 godz
Kurczę pieczone

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!