0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
Panierka do kurczaka
0.5 Litra
mleko UHT 0,5%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi dzielimy na mniejsze kawałki. Solimy i pieprzymy, po czym zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie przekładamy na sitko. Odsączone panierujemy w panierce. Smażymy na patelni na chrupko

Opis

sposób na szybki obiad

Podobne przepisy

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Kurczę pieczone

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kurczę pieczone

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!