Pierś z kurczaka w złocistej skorupce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierś z kurczaka w złocistej skorupce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566822.jpeg&w=3840&q=75)
sposób na szybki obiad
1
0 / 0
sposób na szybki obiad
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. panierka do kurczaka
0.50 l mleko uht 0,5%
Przygotowanie
1
Piersi dzielimy na mniejsze kawałki. Solimy i pieprzymy, po czym zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie przekładamy na sitko. Odsączone panierujemy w panierce. Smażymy na patelni na chrupko