Pierś z kurczaka w sosie ketchupowym

kontakt_5
Pierś z kurczaka w sosie ketchupowym

0

0 / 0

Prosty, smaczny i szybki przepis na kurczaka w sosie z ketchupu. Przygotujesz go w zaledwie 15 min!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

6 łyżka ketchup włocławek

1 puszka pomidory krojone łowicz

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

4 szt. pierś z kurczaka

2 łyżka olej rzepakowy

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

W misce mieszamy 3 łyżki ketchupu, sól, paprykę słodką i zioła prowansalskie.

2

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, ewentualnie delikatnie tłuczemy tłuczkiem i delikatnie nakrajamy. Obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na noc do lodówki.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy przez 3 minuty na patelni. Dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Podsmażamy przez 1 minutę. Dodajemy pierś z kurczaka. Obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor. Dodajemy pomidory krojone i 3 łyżki ketchupu. Podsmażamy przez ok. 5 minut na małym ogniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

477

kcal

Białka

67

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły