Pierś z kurczaka w nietypowej panierce

m7
Pierś z kurczaka w nietypowej panierce

0

0 / 0

bardzo smaczna pierś z kurczaka głównie dzięki panierce

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1.50 szkl. kefir

1 szt. pierś kurczaka

7 szt. krakersy

2 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Mięso pokroić na cienkie kotlety. Następnie delikatnie je robić ręką. Doprawić do smaku według uznania. Mogą to być zioła, sól i pieprz lub po prostu gotowa przyprawa do kurczaka.

2

Kefir połączyć z łyżką sosu sojowego i dokładnie wymieszać. Następnie włożyć do przygotowanej marynaty mięso i odstawić od lodówki na ok. 30 minut. w tym czasie krakersy drobno pokruszyć. Maczać w powstałej panierce mięso i piec w piekarniku ok. 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły