Pierś z kurczaka w nietypowej panierce
m7
bardzo smaczna pierś z kurczaka głównie dzięki panierce
0
0 / 0
bardzo smaczna pierś z kurczaka głównie dzięki panierce
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1.50 szkl. kefir
1 szt. pierś kurczaka
7 szt. krakersy
2 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
1
Mięso pokroić na cienkie kotlety. Następnie delikatnie je robić ręką. Doprawić do smaku według uznania. Mogą to być zioła, sól i pieprz lub po prostu gotowa przyprawa do kurczaka.
2
Kefir połączyć z łyżką sosu sojowego i dokładnie wymieszać. Następnie włożyć do przygotowanej marynaty mięso i odstawić od lodówki na ok. 30 minut. w tym czasie krakersy drobno pokruszyć. Maczać w powstałej panierce mięso i piec w piekarniku ok. 15 minut.